Coaching

– hvor krop, tanker og følelser bliver inddraget

Få hjælp til et liv med større overskud, glæde, indre ro og retning

“Den bedste måde at forudsige fremtiden på, er ved at skabe den selv”
– Ole Vadum Dahl

Mit arbejde som coach sker med stort nærvær og respekt for de mennesker, der kommer til mig. Med empati og nærvær stiller jeg spørgsmål, hvor du finder svarene i dig selv og bliver klogere på, hvem du er, og hvilken sti, det er bedst for dig at gå. Jeg hjælper dig til at opdage dine uudnyttede potentialer og muligheder både i private og arbejdsmæssige sammenhænge.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udvikle kompetencer til at tænke, føle og handle på måder, der forøger livskvaliteten for dem selv og andre. Det sker gennem vores samtale, som skaber en større bevidsthed og giver flere nuancen af det emne, som du er optaget af.

Jeg finder det meget meningsfuldt at hjælpe mennesker med at finde meningsfuldhed og en autensitet i deres liv.

Ud over min coach uddannelse bruger jeg min mangeårige erfaring som psykomotorisk terapeut og mindfulness-instruktør, hvilket betyder, at der er et solidt kropsligt fokus i min coaching.

Jeg vejleder og hjælp mine klienter til at mærke deres kropslige reaktionen i deres problematik. Når det giver mening og klienten er tryg ved det, bevæger vi os ofte rundt ude på gulvet. Det er med til at giver nogle helt andre perspektiver og oplevelser end at sidde i stolen og samtale. Når vi er bevidste om, hvordan vi har det, er det meget nemmere at passe godt på os selv. Men også at bruge de kropslige reaktioner til at vide, hvad der er den bedste beslutning at tage i en given situation.

Henriette er virkelig dygtig og samtidig har hun en let energi og er empatisk i sin professionalisme. Med sin uddannelse som psykomotorisk terapeut, tager hun udgangspunkt i kroppen- og vi ved jo godt, at kroppen har alle svarene. Henriette kan læse din krop og er samtidig skarp til at stille lige præcis de spørgsmål, der passer til dig.
Kundeudtalelse

Essensen af coaching hos mig er at skabe bevidsthed, opdage nye valgmuligheder samt at føre dem ud i livet –  det er meningsfuldt og værdifuldt for den enkelte og for andre.

Jeg tror på, at vi alle kan arbejde henimod at skabe det liv, som vi ønsker os ved at arbejde med vores bevidsthed og drømme og af den vej gøre vore handlemuligheder tydelige.

Jeg udfordrer dig i mine spørgsmål og det kan være hårdt arbejde at finde din vej og stå ved dine behov, så du bliver den bedste version af dig selv.

Du kan gå ud ad døren efter et besøg hos mig og være ”klogere ”på dig selv, end da du kom – og med nye handlekompetencer. Oftest vil coaching være over flere gange, da du har ”et arbejde”, der skal gøres mellem vores sessioner. Det er ofte svært at bryde nye mønstre og skaffe sig nye vaner, hvilket kræver mod og vedholdenhed.

Temaer for vores samtale er oftest med udgangspunkt i flere forskellige ønsker og problematikker, fx:

Stress

Mange mennesker henvender sig til mig med ønske om forebyggelse af stress eller med stress

som deres problem. Stress skyldes ofte en ubalance mellem privatliv og job, men stress kan også opstå i forbindelse med en voldsom oplevelse fx sygdom, problemer i parforholdet, tab af en nært stående, eller kan skyldes et job, hvor du ikke trives.

Problemet kan også være en indre tilstand, hvor du ikke rigtig kan sætte fingeren på, hvorfor du har det, som du har det. En følelse af ikke at trives uden, at du helt ved hvorfor. Eller måske har du svært ved at mærke, hvad du selv har lyst til, eller hvordan du egentlig har det.

Stress handler i det hele taget om pres, der ikke er taget til efterretning i tide.

Jeg plejer at sige, at først hvisker kroppen, så taler den, så råber den, så skriger den og til sidst lægger den dig ned…. – hvis du altså ikke lytter.

Reaktionerne begynder ofte med søvnbesvær eller pludselig voldsom følelsesmæssig reaktion som vrede eller gråd. Det kan også være en fysisk fornemmelse i kroppen, som ondt i maven, trykken for hjertet, en følelse af grundtræthed, tristhed, tankemylder eller glemsomhed.

Jeg har stor erfaring med at hjælpe mennesker, der har stress inde på livet, jeg hjælper dig på rette spor igen. Herigennem bliver du klogere på dig selv, på dine ressourcer og valg i livet. Samt, hvordan du bruger dine erfaringer i fremtiden, hvis du en anden gang møder noget, der tænder op under dine stresssignaler. Stress kan gøre dig meget klogere på dig selv.

 

Bedre selvværd

Jeg arbejder med at finde svar inde i dig selv og ikke i den ydre verden, så du med hjertet kan blive klar over, hvad der er vigtigt for at skabe glæde og overskud i dit liv. Ofte vil jeg lave en værdiafklaring med dig og ad den vej vil du blive mere bevidst om dine værdier og handle kompetencer nu og i fremtiden. Fx kan det være at skabe dig en stabil platform for et øget selvværd, der gør, at du kan fremsige dine behov og ønsker højt fx over for chefen, eller i familiesammenhænge.

Du får en større tro på dig selv og kan stå ved dine værdier og valg, og af den vej skabe et bedre selvværd.

 

Kroppen som din bedste ven

Mens du sidder og læser denne tekst, hvordan har du det så i kroppen, kontakten til gulvet/stolen. Hvordan er din vejrtrækning og hvilken følelse /stemning er der i kroppen lige nu?

Kroppen husker det liv, du har levet på godt og ondt, hvor du måske reagerer helt automatisk, selvom du ønsker en anden reaktion. Det er en helt naturlig mekanisme. At forstå de signaler, som kroppen giver dig, er et brugbart supplement til det, du oplever gennem tanker. Når vi er bevidste om, hvordan vi har det, er det meget nemmere at passe godt på os selv. Jeg havde en klient der var meget presset i såvel sit arbejdes liv som privat liv. Hun gik i et længere forløb og kom en dag og var meget frustreret over at føle sig meget sårbar og græd meget. Tidligere var hun den der kunne klare det hele og lidt til.

Hun havde overhoved ikke lyst til at mærke sin sårbarhed.

Under coachingen blev det tydeligt for hende at sårbarheden faktisk ville hende noget godt, den ville sørge for at hun fik sat grænser såvel på job som i privat livet. Det blev meget klart for hende, at nu var det tid til at hun prioriterede sig selv. Følelsen af sårbarhed som hun ønskede over alle bjerge, blev faktisk en god ven, der mindede hende om at sætte grænser og ”give sig selv ild maske på, før alle andre”. Gangen efter kom hun og havde en større mildhed med sig selv, og hun havde haft nogle rigtig gode snakke med sin familie. Hun havde turde tage fat om følsomheden og vise sin familien en blødhed, hvor hun ikke længere kunne eller ville klare det hele selv. Kroppens signaler hjælper dig på vej til at blive endnu mere dig selv.

 

Bliv herre i eget hus og gør drømme til virkelighed

Måske ved du det godt med dig selv, at dit liv trænger til et eftersyn, men hvor skal du begynde?

Sammen stopper vi op og tager et kig på dit liv, hvordan lever du det i dag? Herfra tager vi et blik på dine muligheder og tilsætter ”drømme støv”. Du får hjælpe til at finde ind til dine potentialer og u opdagede muligheder, derudover ser vi på, hvad det er, der spænder ben for dig i dag. Vi åbner døre sammen, så du ad den vej kan komme tættere på det liv, som du for alvor drømmer om. Du får værktøjer til at sætte mål og forstå, hvorfor lige nøjagtigt denne vej er vigtig for dig. Dette har stor betydning for at du kan holde motivationen, når dine handlinger skal føres ud i livet.

Du vil ofte få konkrete opgaver, der skal handles på. Og hvis det alligevel ikke går, som du håbede, så kigger vi på det, når vi ses. Det kræver mod at gøre det, du virkelig drømmer om og ofte er det nødvendigt at have en ”at holde i hånden”, når der skal træffes nye valg.

Jeg hjælper med at sætte realistiske mål, hjælper med fastholdelse og justerer undervejs og hjælper dig med at nå målene.

Vil du have en gratis, indledende samtale?

Når man går i gang med at arbejde med sig selv, er det vigtigt, at man har tillid til den, der skal hjælpe.

Derfor kan du få en gratis, indledende samtale på ca. 30 minutter over telefonen, hvor vi tager en snak om, hvad dine udfordringer er, og hvordan vi kan arbejde på at løse dem. Det giver dig også en mulighed for at lære mig lidt at kende, før vi går i gang med et forløb.

Ring eller skriv endelig til mig

Jeg har selvfølgelig tavshedspligt

Jeg glæder mig til at tale med dig!

PRISER?

En session tager ca. 75 minutter
Pris: 600 kr.
Klippekort til 5 gange: 2.750 kr.
Klippekort til 10 gange: 5.000 kr.

HVOR FOREGÅR DET?

Samtalerne foregår i min klinik på Geelsskovvej 27, 2730 Virum.

MIN COACH UDDANNELSE

Læs mere om min coach uddannelse her: idacademy.dk