AFSPÆNDING OG VELVÆRE

Jeg hjælper mennesker, der f.eks. ønsker at have mere ro i krop og tanker, eller som har brug for en pause i hverdagen. Mange kommer for ”egen forkælelse”, med stressproblematikker, manglende energi eller har udfordringer med at finde deres vej i livet.

Jeg indleder altid med en samtale over en kop te/vand, hvor jeg følger op på hvordan det står til og hvad der er vigtigt at have særlig fokus på i dag. Derefter den kropslige behandling, hvor du har løst siddende tøj på. Du bliver lagt tilrette på briksen med tæpper og puder samt varme sandposer, der skaber ro og nærvær til kroppen. Afspændingsbehandling er en blid og nærværende behandling, hvor jeg med mine hænder laver stræk, tryk og impulser, der behandler og genopbygger din krop.
Efter afspændingsbehandlingen afslutter vi med en samtale, samt evt. vejledning i øvelser, du selv kan arbejde videre med.

Fx hvad kan du selv gøre ved din hovedpine, dine spændte skuldre eller urolige ben, eller hvordan kan du øve dig i at træne din vejrtrækning, så du får ro til dit nervesystem og mere overskud til livet.
Mit udgangspunkt er at hjælpe dig til at blive endnu bedre til at sanse din krop og lære at lytte til din krops signaler.

En afspændingsbehandling hos Henriette indeholder både kropsterapi og samtaleterapi. Det er en fantastisk måde at få balance i både krop og sind. Behandlingen kombineret med Henriettes varme udstråling gør efterfølgende dagen langt bedre. Jeg føler mig altid i bedre humør efter en behandling hos Henriette.

Ulrik

30 år.

Det er i kroppen, du mærker dine følelser. Og jo mere kropsbevidst du er, jo bedre adgang og kendskab får du til dit eget følelsesliv, og til fx.at mærke og udtrykke dine egne behov og grænser. Eller forstå hvorfor du mangler overskud og glæde.

Mindfulness-baseret afspændingsbehandling bygger på ”den kognitive diamant” – en model, der bruges til at undersøge sammenhænge mellem tanker, følelser, kropslige fornemmelser og handlinger/adfærd. Når du bliver opmærksom på disse sammenhænge, bliver du også bevidst om, hvad der kan hjælpe dig til at slippe uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre.

Jeg mødte Henriette til afspændingsbehandling, i forbindelse med stressbelastning. Min krop var stressramt, urolig og fyldt med tankemylder. Afspændingsbehandlingen indledes med snak, hvor Henriette hjælper mig, med at få sat ord på noget af det, der fylder, samt tro på at det nok skal blive godt igen.

Efterfølgende foregår behandlingen, hvor jeg bliver lagt godt tilrette, med puder og tæpper, samt varme små sandposer på ankler og mave. Min vigtigste opgave under behandlingen er at være til stede. Hvis tankemylder kommer, så flyt fokus til Henriettes hænder.

Når jeg går fra en times afspænding, har jeg den lækreste ro i kroppen, samt noget godt at bruge tankerne på i hovedet. Afspænding er for mig kropslig afladning, ro og positive erfaringer.

Lisbeth

Video om psykomotorikske teraputer

3 Temaer jeg har stor erfaring med

Stress

Læs mere

Et sundere liv i balance

Læs mere

Identitets
problematikker

Læs mere